איך להגן על הפלאפון מפני איומי סייבר?
אנחנו נמצאים בעידן בו כולנו יכולים להיות טרף קל לאיומי סייבר והאקרים שרוצים לקבל גישה למידע שלנו. פושעי הסייבר מכוונים לעבר משתמשים ביתיים וכלפי חברות ועסקים. אף אחד לא מוגן. ובכל זאת – כיצד אפשר להתגונן מפני האיום הגדול?
מערכת פלאפון | 02/07/17 | 12:12 | זמן קריאה: 2 דקות
1. סיסמא חזקה
דבר ראשון והכי חשוב הוא לבחור סיסמא מורכבת. כזו שאי אפשר לנחש בקלות ורצוי שאינה מקושרת לפרטים אישיים אודותינו שעלולים להיות גלויים לציבור כמו תאריך לידה. בקיצור אל תבחרו 1111 או 123456.
2. סיסמאות שונות
מאוד מומלץ לא להגדיר את אותה סיסמא בכל מקום בו נדרש. לא משנה כמה טובה הסיסמא שלכם, אם היא זהה בכל המקומות אתם בסיכון. מספיק שמישהו יפרוץ אותה פעם אחת ויש לו מפתח מאסטר לכל המידע שלכם.
3. רק אפליקציות רשמיות
שימו לב איזה אפליקציות אתם מורידים. תמיד תשתמשו בחנויות הרשמיות של אפל וגוגל ותעצרו שנייה לבחון האם זו אפליקציה לגיטימית עם יצרן מוכר והיסטוריה של הורדות.
4. WIFI
לא כל רשת אלחוטית היא בטוחה. אם אתם גולשים דרך ראוטר ציבורי עדיף לא להתעסק עם דברים רגישים. אפשר לחכות עם זה ליותר מאוחר או לעבור לגלוש דרך החיבור האינטרנטי של פלאפון, ללא wifi.
5. נזהרים ממיילים ואתרים מוזרים
קיבלתם מייל מוזר שמציע לכם ללחוץ על לינק לא מוכר? קפץ לכם אתר עם הצעה מפתה מדי? עדיף לסגור את המייל או האתר ולהמשיך האלה. אם יש ספק, אין ספק. הצעות אלה הם הדרך הקלה ביותר של גורמים זרים לפרוץ לכם לחיים.
6. לא פותחים לינקים בסמס ממספרים חשודים
קיבלתם הודעת טקסט הזויה ממספר לא מוכר עם בקשה ללחוץ על לינק... מעניין. אז זהו שלא! אל תגיבו, אל תלחצו ותרגישו חופשי למחוק את ההודעה. במקרה הטוב מחקת הודעת ספאם לא חוקית, במקרה היותר טוב מנעתם ממישהו לפרוץ לכם לפלאפון.
7. Blue tooth
מעבר לזה שהוא גוזל סלולה במהירות, הוא גם משמש פתח לחיבור של מכשירים זרים לפלאפון שלכם. פשוט תכבו אותו כל עוד אין לכם שימוש בטכנולוגיה.
8. פלאפון סייבר
לקוחות פלאפון נהנים בגלישה ברשת הבטוחה בישראל מבלי לעשות דבר. לפרטים נוספים לחצו.